Головна
Доступ до публічної інформації
Про технікум
Абітурієнту
Відділення
Адміністрація
Викладачі
Вступна компанія
Навчально-методичне забезпечення
Практика
ЗМІ про технікум
Зворотній зв`язок
Cтудентське самоврядування

    


Знаете ли Вы, что...
Вхід на сайт

Головна » 2021 » Березень » 23 » 23 березня Всесвітній метеорологічний день
10:56
23 березня Всесвітній метеорологічний день

 Саме цього дня, 1950 року набрала чинності Конвенція, в якій було проголошено утворення Всесвітньої метеорологічної організації. До святкування долучається 191 країна-учасниця ВМО.

За традицією, Всесвітня метеорологічна організація опублікувала девіз, під яким пройде цей день: «Океан, наш клімат і погода». У прес-релізі ВМО також повідомляється, що більшість людей, кажучи про погоду і клімат, має на увазі тільки те, що відбувається в атмосфері. Однак, якщо ми ігноруємо океан, ми втрачаємо велику частину картини. Океан, що займає близько 70% поверхні Землі, є основним фактором, що впливає на погоду і клімат в світі.

Тема Всесвітнього метеорологічного дня - Океан, наш клімат і погода - зазначає прагнення ВМО об'єднати океан, клімат і погоду в рамках системи Земля. Ця тема також знаменує початок Десятиліття науки про океан в інтересах сталого розвитку що стимулює зусилля зі збору відомостей про океан, за допомогою новаторських ідей, в якості основи інформації для підтримки сталого розвитку.

Для України такі дослідження мають особливе значення. Сучасна метеорологічна наука має дуже велику актуальність, і її постійний розвиток є потребою сучасного світу, в тому числі й в контексті розвитку географічної науки в цілому.

Від щирого серця вітаємо всіх, для кого метеорологія і кліматологія стали справою життя. Зі святом!

ВМО оголосила переможців  щорічного конкурсу на найкращі світлини погодних явищ. У конкурсі взяло участь понад 1000 кандидатів. Фотографи й метеорологи відібрали 13 фото, які увійдуть до календаря-2021 які мають фотографічну й метеорологічну цінність.

 

 

 

 

Переглядів: 264 | Додав: Chezej | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
 
                 
название слайд шоу





Захист Прав Дитини