Головна
Доступ до публічної інформації
Про технікум
Абітурієнту
Відділення
Адміністрація
Викладачі
Вступна компанія
Навчально-методичне забезпечення
Практика
ЗМІ про технікум
Зворотній зв`язок
Cтудентське самоврядування

    


Знаете ли Вы, что...
Вхід на сайт

Головна » 2020 » Квітень » 14 » ДЕНЬ ДОВКІЛЛЯ
11:32
ДЕНЬ ДОВКІЛЛЯ

 

«День довкілля» - національне екологічне професійне свято з охорони навколишнього середовища, яке відзначається в Україні щорічно в третю суботу квітня.

Початок цього свята поклала Всеукраїнська акція «Дерево - Життя», яка проводилася в 1997-1998 роках в третю неділю квітня, згідно з Указом президента України, і полягала в залученні населення держави до благоустрою та озеленення територій.

Офіційно свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року.

Головною метою цього свята є поліпшення стану природи. День довкілля дозволяє реально оцінити стан навколишнього середовища, в якому ми живемо. Дає можливість уважно обдумати дії та кроки, які кожен з нас має зробити в напрямку збереження та відновлення довкілля.

Сучасна молодь не відчуває свою відповідальність і суттєвий внесок у погіршення екологічної ситуації, та вважає що дії окремої людини не наносить шкоди навколишньому середовищу та не впливають на зміну клімату.

Саме тому циклова комісія екологічних дисциплін Херсонського гідрометеорологічного фахового коледжу є ініціатором та організатором багатьох екологічних акцій на рівні навчального закладу, міста та області; є учасником багатьох молодіжних волонтерських міжнародних рухів, екологічних акцій та проектів. Серед них участь в  акції підтримки по створенню НПП «Нижньодніпровський», Участь у Міжнародному екологічному форумі «Чисте місто. Чиста ріка. Чиста планета»

З 2010 року викладачі зі студентами є учасниками  Всеукраїнської соціально-екологічної акції «Зробимо Україну чистою разом!» у Херсонській області.  Є представниками ГО «Let's Do It, Ukrainе» - організації, яка займається поширенням екологічного руху в Україні в межах міжнародного екологічного руху.

З 2014 року викладачі та студенти циклової комісії є організаторами проведення  Всесвітньої ініціативи «Дерева Миру» у м. Херсон. У межах даної акції проводиться висаджування дерев у дитячих садочках міста.

У 2015 організували та провели екологічний марш «За чисту Херсонщину»,  до якого долучилися усі ВНЗ міста.

У 2017 року студенти та викладачі є – учасники екологічної акції «Чисті береги – чисті ріки».

У 2018 році – учасники  глобального Всесвітнього прибирання  «World Cleanup Day» та екологічної акції до  Міжнародного дня чистих берегів.

Практичне впровадження екологічної освіти та виховання молоді сприяє формуванню екологічної культури студентів та залучення їх для вирішення проблем раціонального використання та охорони природних ресурсів, забруднення навколишнього середовища, розвитку екологічного мислення щодо вирішення екологічних проблем, об’єднання підлітків на основі інтересу до природи, до рідного краю.

Отже, Вітаємо з Днем довкілля і закликаємо всіх друзів природи присвятити його свідомій турботі про зелене середовище, адже кожен небайдужий вчинок — це запорука майбутнього.

Долучитися до дня довкілля досить просто, іноді достатньо і невеликого кроку, що матиме великий вплив на стан довкілля. Слідкуймо за своїм споживанням та діями аби зробити нашу домівку (світ природи) кращою.
 
 
 
​​​​​​​ 
​​​​​​​



 

Переглядів: 446 | Додав: Chezej | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
 
                 
название слайд шоу





Захист Прав Дитини