Головна
Доступ до публічної інформації
Про технікум
Абітурієнту
Відділення
Адміністрація
Викладачі
Вступна компанія
Навчально-методичне забезпечення
Практика
ЗМІ про технікум
Зворотній зв`язок
Cтудентське самоврядування

    


Знаете ли Вы, что...
Вхід на сайт

Головна » 2018 » Лютий » 27 » Херсонські гідрометеорологи затребувані в США!
10:22
Херсонські гідрометеорологи затребувані в США!

Херсонські гідрометеорологи затребувані в США!

          Сьогодні Херсонський гідрометеорологічний технікум можна визнати унікальним серед закладів освіти та інших установ, які мають відношення до гідрометеорологічної мережі України. Чому? Тому що студенти Херсонського гідрометеорологічного технікуму навчаються на сучасному, інноваційному  гідрометеорологічному обладнанні, яке використовується в усьому світі та стрімко заходить на ринок країн СНД. В Україні таке обладнання є поки що лише в одному екземплярі, і саме у Херсонському гідрометеорологічному технікумі. Завдяки плідній співпраці з  американською компанією Campbell Scientific, яка є одним із світових лідерів з виробництва гідрометеорологічного обладнання, студенти технікуму отримали цей комплекс у подарунок..

          Представники американської сторони не одноразово були гостями Херсонського гідрометеорологічного технікуму. В рамках своїх візитів американські фахівці проводили практичні заняття та майстер-класи по роботі з гідрометеорологічною станцією компанії Campbell Scientific.

У спілкуванні зі студентами технікуму американці високо оцінили їх практичні навички та уміння зі спеціальності. За результатами спільної роботи зі студентами технікуму американська компанія прийняла рішення розширити співпрацю з навчальним закладом та запросила студента технікуму до США для проходження стажування у компанії Campbell Scientific.

Звичайно американська компанія висуває певні умови щодо підготовки кандидатів, серед яких - володіння англійською мовою, знання в області гідрометеорологічних спостережень та уміння працювати на сучасному обладнанні. І не зважаючи на те, що обладнання  Campbell Scientific встановлено в технікумі лише в червні 2017 року, викладацький склад навчального закладу зміг його освоїти та  підготувати студентів на достойному рівні.

І вже в квітні, поточного року, перший студент 4-го курсу спеціальності «Гідрометеорологічні спостереження», відправиться на стажування до США (штат Юта). Витрати на проходження стажування, переліт та проживання  американська сторона бере на себе. Програма стажування розрахована на 6 тижнів.

Набуття такого досвіду дасть можливість студентам технікуму працювати в будь якій країні світу і з гідністю представляти там нашу країну та наш навчальний заклад.

 

Переглядів: 959 | Додав: Chezej | Рейтинг: 4.3/3
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 mukilske2014 • 11:44, 27.02.2018
Очевидно, керівництво технікуму та колектив зі студентами мають великий потенціал! Бажаю успіхів у навчанні у іноземних колег! Молодці!
avatar
 
                 
название слайд шоу





Захист Прав Дитини